Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Butelle over mindere vorm: “Ik was zelf geshockeerd toen ik beelden zag”

Butelle over mindere vorm: "Ik was zelf geshockeerd toen ik beelden zag"

Ludovic Butelle liet afgelopen seizoen zien dat hij een uitstekend sluitstuk is voor Club Brugge. De van SCO Angers overgekomen doelman was zo een belangrijke schakel bij het binnenhalen van de veertiende landstitel. Dit seizoen loopt het tot dusver wat minder voor de ervaren goalie, die beseft dat het straks beter moet.

“De match tegen Standard was de slechtste sinds ik hier in Brugge gearriveerd ben. Ik heb de beelden zelf teruggezien en ik moet zeggen dat ik door sommige zaken ook geshockeerd was. Maar in de overige wedstrijden heb ik de ploeg niet doen verliezen”, vertelt Butelle aan HLN.

De 33-jarige Fransman kent naar eigen zeggen de verklaring voor zijn mindere vorm. “Ik ken de reden voor mijn dip, maar die houd ik voor mezelf. Ik heb erover gepraat met de keeperstrainer, maar dat onderwerp is nu afgesloten.”

Luciditeit

Dat hij zich te veel wil bewijzen? “Neen, ik héb niets te bewijzen”, pareert de Brugse doelman. “Tegen Standard was mijn benadering van de match gewoon niet goed. Ik liet me meeslepen in de drang om te allen prijze te willen winnen. Ik miste luciditeit, terwijl ik normaal iemand ben die net rust in de ploeg brengt.”

Tot slot vat Butelle het filosofisch op. “Ik ben geen robot, hé. In de bekerfinale vorig seizoen is het mij ook overkomen. Toen lag ik aan de basis van de 2-1, maar in de Play-Offs stond ik er vervolgens wel. Dat is het net, je kunt weleens een fout maken, maar dan moet je ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk weer op niveau komt.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws