Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Brusselmans schuift opvolger voor MPH naar voren: “Hij moet erin slagen om Club binnen top 10 te houden”

Brusselmans schuift opvolger voor MPH naar voren: "Hij moet erin slagen om Club binnen top 10 te houden"

Akkoord, Club Brugge is dramatisch aan het nieuwe voetbalseizoen begonnen. Maar als er één man is waar in Jan Breydel niét aan getwijfeld wordt, dan is het wel Michel Preud’homme. En ook de fans zullen de Luikenaar nog jaren dankbaar zijn omdat hij Blauw-Zwart na elf jaar wachten opnieuw de titel schonk. Maar Herman Brusselmans zou Herman Brusselmans niet zijn als hij er helemaal anders over denkt.

In zijn column in HLN schiet de schrijver zowel op de spelers als op MPH met scherp. “Club – Leicester was één van de abominabelste wedstrijden uit het moderne voetbal. De enige die een beetje niveau haalde, was Jelle Vossen. Gefeliciteerd, Jelle. De rest was niet om aan te zien. Wat is er aan de hand met Hans Vanaken? Zou hij een mysterieuze afwijking hebben die ervoor zorgt dat de coördinatie tussen z’n hersens en z’n voeten de kwaliteit heeft van een beuling in een pot verf?”

“Dan zwijg ik nog over Ruud Vormer. Vorig seizoen was hij een sterkhouder als een bloedworst in een teil afwaswater, maar thans speelt hij alsof een klein raar mannetje met oorverwarmers een ongepolijste tafelpoot anaal bij Ruud heeft ingebracht. En ach, dan die sukkel van een Izquierdo, die over het veld loopt met z’n airtje.”

Het mag niet belachelijk worden

“De goeie ouwe Timmy Simons probeerde nog wat lijn in het spel te brengen, maar hij had evengoed lijn kunnen proberen te brengen in een teljoor spuwsel van Maggie De Block. Het mag niet belachelijk worden. Timmy moet derhalve de footballshoes in de wilgen hangen en een keurig baantje zoeken.”

“En ook Michel Preud’homme moet op straat gegooid worden, en vervangen door Bob Peeters, weliswaar ook een kaffer die geen kloten verstand heeft van voetbal, maar het is tenminste een uit de Vlaamse kleigrond opgetrokken pipo, die dan wel het tactisch inzicht mag hebben van een in zilverpapier verpakte koeienvlaai, maar volgens mij moet hij er wel in slagen om Club Brugge binnen de top tien van onze rangschikking te houden. Zet ‘m op, Bob!”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws