Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Boskamp beoordeelt zomermercato van Belgische topclubs: “Lichtpuntje bij Club Brugge”

Boskamp beoordeelt de voorbije zomermercato Lichtpuntje bij Club Brugge

Tijdens de voorbije zomertransferperiode viel er weer heel wat te beleven. Vooral in het slot van de mercato gingen enkele Belgische ploegen nog snel op zoek naar één of meerdere aanwinsten. Jan Boskamp analyseert.

“Ik stel vast dat veel clubs tot de laatste dag hebben gewacht om het merendeel van hun versterkingen te halen. Dat getuigt van weinig visie en vooral van het mikken op de laatste koopjes. Het is hier vaak wachten tot de Franse markt aangeeft wat weg mag”, opent Boskamp zijn betoog.

“Standard kwam opeens met zes nieuwe spelers op de proppen. Zes! Stuk voor stuk jongens die niet speelden bij hun vorige club en dus nu weer tijd nodig hebben om erin te komen. Ik geloof ook niet dat Yannick Ferrera op de hoogte was van deze aanwervingen. Je kunt je dus de vraag stellen of zij in de ploeg passen. En nog maar afwachten wat voor gevolgen dat heeft voor de kleedkamer, opeens zomaar zes nieuwe gasten erbij.”

Club Brugge krijgt schitterend nieuws over Izquierdo

“Anderlecht handelde heel impulsief”, oordeelt de Nederlandse analist. “En dan heb ik het niet over die Roemeen (Stanciu, nvdr), want die volgen ze al langer. Hem vind ik een echte aanwinst. Of de rest een echte meerwaarde is, valt af te wachten.”

“Er zijn over de hele lijn weinig spelers gekomen die het Belgische voetbal beter maken. Daarnaast kun je niet anders dan concluderen dat het weer vooral buitenlanders zijn die gehaald werden. Terwijl clubs als Anderlecht en Standard geroemde jeugdopleidingen hebben.”

“Voor die jonge Belgische spelers is dit toch weer een slechte zaak. Als ik naar een lichtpuntje moet zoeken, kijk ik naar Club Brugge. Zij haalden wel wat binnen (Pina, Van Rhijn en Limbombe, nvdr) en konden Izquierdo en Refaelov – ook al zijn ze nu geblesseerd – houden”, besluit Boskamp in HBVL.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws