Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Analist neemt het op voor Vanaken: “Sneu dat hij op de bank zat”

Analist neemt het op voor Vanaken Sneu dat hij op de bank zat

Club Brugge slaagde er vorig weekend niet in om Standard in eigen huis te kloppen. Na een zinderende topper bleef Blauw-Zwart met een 2-2-gelijkspel en een puntje achter. Michel Preud’homme had na de teleurstellende wedstrijd tegen KV Kortrijk zijn elftal op enkele posities gewijzigd, maar dat mocht dus niet baten.

“De nieuwe veldbezetting vond ik wat sneu, met Vanaken die op de bank zat”, opent Wim De Coninck in Sport/Voetbalmagazine. “Hij verdiende vorig seizoen soms meer een plaats op de bank, dan na de wedstrijd in Kortrijk waar hij één van de beteren was. Dat er toen iets scheelde aan de mentaliteit, zoals Preud’homme, Butelle en Denswil achteraf zegden, was mij niet direct opgevallen.”

De Coninck vraagt zich vooral af hoe goed de Blauw-Zwarte spelerskern in de breedte is. “Mij viel vooral het gebrek aan kwaliteit op. José Izquierdo en Lior Refaelov, zij maakten het verschil in de Play-Offs. De Colombiaan ook in Mechelen. Zonder hen en met een grillig talent als Felipe Gedoz, die zelfs van op de doellijn naar doel schiet, is Club Brugge maar een gewoon elftal. Thuis lukt het daarmee nog wel, buitenshuis blijkbaar veel moeilijker”, besluit de analist.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws