Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Wordt de Champions League halen binnenkort een stuk moeilijker voor Club?

Club Brugge opnieuw stapje dichter bij gunstige Champions League-loting

Als landskampioen is Club Brugge dit seizoen rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Het is de eerste keer sinds het seizoen 2005/2006 dat Club aan het kampioenenbal mag deelnemen. En we kunnen er maar beter van genieten, want het zou in de toekomst een stuk moeilijker kunnen worden om er nog bij te zijn.

Volgens Het Laatste Nieuws ligt er een voorstel op tafel om de Champions League vanaf 2018 serieus te gaan hervormen. Daarbij zouden Engeland, Spanje, Italië en Duitsland elk sowieso vier vertegenwoordigers in de groepsfase krijgen, wat uiteraard ook ten koste gaat van de kleinere voetballanden. België zou ook bij de slachtoffers horen, want in dat scenario zou er nog maar één club uit ons land mogen deelnemen. Nu zijn dat er nog twee.

“Ik ben ook geschrokken, ja”, geeft Michaël Verschueren, de Belgische vertegenwoordiger in de Europese Club Associatie ECA aan. “Navraag leerde me dat het slechts om een denkpiste van de grote competities gaat, net zoals de middelgrote en kleine landen nadenken over de toekomst van de Champions League. We moeten niet panikeren, er is nog geen beslissing genomen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws