Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt ziet verrassende zaken bij Club Brugge: “Hij was dan nog één van de beteren”

Vandenbempt ziet verrassende zaken bij Club Brugge Hij was dan nog één van de beteren

Club Brugge speelde zondagnamiddag geen slechte wedstrijd tegen Standard, maar slaagde er niet in om zijn kansen af te werken. Zo eindigde een zinderende topper op 2-2. Peter Vandenbempt zoekt naar verklaringen voor het matige seizoensbegin van de landskampioen.

“Club Brugge laat geen kampioenenvoetbal zien”, opent de analist bij Sporza. “Ik heb vorige week al gezegd dat dat toch verrassend is voor een elftal dat op Meunier na intact is gebleven. En de vervanger van Meunier gisteren, Van Rhijn, was dan nog één van de beteren. Geen Izquierdo en Refaelov bij Club blijkt toch te veel. Gedoz, dat gaat op en af in een wedstrijd, en als je dan ook nog eens Vanaken op de bank zet, is er een probleem.”

Al zag Vandenbempt ook positieve aspecten in het spel van Blauw-Zwart. “Ze hadden wel veel overwicht en waren de betere ploeg met veel balbezit en veel volk voor doel. Maar voor de rust hadden ze niet echt veel uitgespeelde kansen. Daarna wel, maar dan is de afwerking weer niet goed genoeg.”

Ricardo van Rhijn was één van de beteren tegen Standard

“En als je dan doelpunten blijft weggeven, zoals gisteren zelfs Engels. Dat is in principe de beste achterin. Doelman Butelle – vorig jaar sterkhouder – is ook aarzelend aan het seizoen begonnen.”

Tot slot vindt de analist het vreemd dat er nú al zoveel hoogspanning in en rond Jan Breydel hangt. “Wat me gisteren vooral opviel, was de enorme nervositeit bij Club, op het veld en errond. Er werd veel te veel energie en concentratie verloren in geprotesteer en gediscussieer. Terwijl Club op dat vlak vorig seizoen enorme stappen vooruit had gezet. Ze bleven toen rustig in alle omstandigheden. Ik zou zeggen: in augustus is het toch nog veel te vroeg om je zo op te winden.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws