Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt laat zich uit over mogelijke vervanger Refaelov

Vandenbempt laat zich uit over eventuele vervanging voor Refaelov

Club Brugge heeft allesbehalve een geslaagd weekend achter de rug. Blauw-Zwart verloor door de – dixit Michel Preud’homme – klotementaliteit van zijn spelers en moest er tot overmaat van ramp vrede mee nemen dat Lior Refaelov dan toch geopereerd moet worden aan zijn pubis. Peter Vandenbempt wikt en weegt of Club een vervanger voor zijn Israëlische middenvelder in huis moet halen.

Het Brugse bestuur hinkt momenteel op twee gedachten. Enerzijds willen ze de wens van Preud’homme om een vervanger te halen wel inwilligen, anderzijds dreigen er straks serieus wat spelers uit de boot te vallen als iedereen weer fit is. Vandenbempt heeft een gelijkaardige mening.

“Of Club nog op zoek moet naar versterking, vind ik een moeilijke vraag”, opent de analist bij Sporza. “Het is natuurlijk zo dat Club met Izquierdo en Refaelov in aanvallend, creatief en bepalend opzicht zijn beste twee spelers aan de kant ziet staan. Hun vervangers Bolingoli en Gedoz blijven toch twijfelgevallen.”

Ambitieus in de Champions League

“Maar tegelijkertijd is hun afwezigheid maar tijdelijk: Izquierdo een paar weken, Refaelov twee à drie maanden. Dan moet je je afvragen of je voor die paar wedstrijden in de Champions League een extra speler moet gaan halen, die geld gaat kosten. Want tegen de tijd dat het hier in onze competitie echt belangrijk wordt, de maand maart, zijn ze weer terug.”

Tot slot maakt Vandenbempt de vergelijking tussen de huidige spelerskern van Club en Anderlecht. “Brugge heeft al een zeer ruime kern, als je ziet wie er nog allemaal op de bank zit of in de tribune en je dat vergelijkt met Anderlecht, dat is wel wat. Maar dat is de afweging die Club moet maken: als het ambitieus is in de Champions League – AA Gent achterna – is een vervanger voor Refaelov wel noodzakelijk.” Momenteel circuleren er 3 namen om Rafa op te volgen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws