Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt: “Hij kon mij niet overtuigen tegen KV Kortrijk”

Vandenbempt Hij kon mij niet overtuigen tegen KV Kortrijk

Club Brugge verloor afgelopen weekend met 2-1 van KV Kortrijk. Op vorig jaar na, het zoveelste puntenverlies in het Guldensporenstadion. De manier waarop deed echter de wenkbrauwen fronsen bij de Club-aanhang. En ook Michel Preud’homme schoot achteraf met scherp op zijn manschappen. Begrijpelijk, zo vindt Peter Vandenbempt.

“Koken van woede deed hij, de coach van Club Brugge. Zijn kampioenen begonnen in snipperdagmodus aan de opdracht in Kortrijk, die al jaar en dag scherpte en arbeid vereist. Met de handen in de zakken beginnen aan een Guldensporenslag, dan krijg je klappen”, vertelt Vandenbempt aan Sport/Voetbalmagazine.

“Club kelderde zijn eigen winstkansen met een nonchalant-arrogante opening waarmee machteloze trainers van bijvoorbeeld Anderlecht nogal vertrouwd zijn geraakt. En toen Brugge nadien wel bij de les was, viel er niets te bespeuren van het tempo, de looplijnen, de positiewissels, de snelle balcirculatie en de diepgang die het beste voetbal van Blauw-Zwart zo onstuitbaar maken.”

Boli Bolingoli in actie tegen Lokeren

Onvoorzien scenario voor MPH

Na vier matchen slechts 6/12 is een kwalijke zaak volgens de analist. “In de voor Club rustigste periode van het seizoen betekenen twee onnodige nederlagen – met een ingespeeld elftal – duur puntenverlies: de belasting van de Champions League moet immers nog komen.”

“En intussen moet Brugge met Refaelov en Izquierdo twee van zijn allerbeste en bepalendste spelers missen en dat legt de verantwoordelijkheid voor de Brugse creativiteit bijna helemaal op de schouders van Hans Vanaken.”

“Bolingoli kon mij niet overtuigen, Gedoz blijft ook al een wisselvallig twijfelgeval, en Limbombe geraakt voorlopig niet van de tribune. Neen, dit is niet de rustige aanloop die MPH na de overtuigende ouverture in Mechelen voor ogen had”, besluit Vandenbempt.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws