Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Sowieso 6 moeilijke matchen, dus kun je maar beter 3 kleppers loten”

Sowieso 6 moeilijke matchen, dus kun je maar beter 3 kleppers loten

Donderdagavond om 18u wordt er in Monaco geloot voor de groepsfase van de Champions League. Landskampioen Club Brugge is er voor het eerst sinds 2005 opnieuw bij. Marc Degryse, toenmalig sportief directeur bij Blauw-Zwart, wil duels waar er binnen 10 jaar nog over gesproken wordt.

“‘t Is toch lang geleden. Goed dat Club er nu weer bij is en hopelijk volgen er zes memorabale avonden”, opent Degryse. De analist hoopt dan ook dat Club straks tegenstanders als Ludogorets ontloopt. “Supporters kennen die ploeg niet en denken dan dat het makkelijk zal worden. Die houding is een grote misvatting. In de Champions League kom je geen kleine ploegen tegen. Het worden sowieso zes moeilijke matchen. Dan kun je beter drie kleppers loten.”

Uit pot 1 hoopt Degryse op FC Barcelona. “Real Madrid zou ook mooi zijn, maar de spelers zullen niet vaak de kans meer krijgen om tegen de beste voetballer ter wereld te spelen. Lionel Messi op Jan Breydel: zou leuk zijn, toch? Uit pot 2 vind ik Borussia Dortmund aanlokkelijk. En uit pot 3 Celtic: haalbaar, maar sexy. Alleen al qua sfeer.”

“Voor de spelers is de groepsfase de ideale uitdaging om zichzelf te testen. Om wedstrijd na wedstrijd op de toppen van je tenen te lopen. Daar doe je het als topsporter toch voor? Als je op je waarde verliest, moet je je daarbij kunnen neerleggen. Maar een stunt kan altijd”, besluit Degryse in HLN.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws