Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

OFFICIEEL: UEFA heeft vreselijk nieuws voor Belgische ploegen in Europa

OFFICIEEL UEFA heeft vreselijk nieuws voor Belgische ploegen in Europa

Club Brugge speelt straks voor het eerst sinds 2005 opnieuw in de Champions League, maar in de toekomst zal het heel wat moeilijker worden voor Belgische ploegen om deel te nemen aan het hervormde kampioenenbal.

De Europese voetbalbond heeft vrijdag beslist dat de top 4 van de UEFA-coëfficiëntenlijst vanaf 2018 recht heeft op vier vaste deelnemers in de Champions League. Dat houdt in dat Spanje, Duitsland, Engeland en Italië elk vier teams naar het toernooi mogen sturen. Door die hervorming zijn 16 van de 32 plaatsen onmiddellijk ingevuld.

Voor de Jupiler Pro League is dat een serieuze mokerslag, aangezien België als 9de in de UEFA-ranking het kind van de rekening kan worden en mogelijk een plaats zal moeten afstaan. In dat geval is de Belgische landskampioen niet langer rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League.

De nieuwe maatregel zal vanaf seizoen 2018-2019 in werking treden. De UEFA wil met deze wijzigingen de grote clubs paaien, die dreigden om een eigen “supercompetitie” op te starten.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws