Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

OFFICIEEL: Club Brugge krijgt ‘promotie’ in de Champions League

OFFICIEEL Club Brugge krijgt 'promotie' in de Champions League

Dinsdagavond stonden een resem terugwedstrijden van de laatste Champions League-voorronde op het programma. Club Brugge supporterde daarbij voor AS Roma, Monaco en Ludogorets. Met alle positieve gevolgen van dien!

AS Roma speelde in zijn heenmatch 1-1 gelijk in Porto, maar liet het in de terugwedstrijd helemaal afweten. Na een vroege tegengoal en twee domme rode kaarten gingen Radja Nainggolan & co met 0-3 onderuit tegen de Portugezen.

Monaco en Ludogorets deden daarentegen wél hetgeen Blauw-Zwart vooraf gehoopt had. Monaco was in Villarreal al met 1-2 gaan winnen en versloeg de Spanjaarden ook in eigen huis na een laat penaltydoelpunt.

Ludogorets trok door zijn 2-0 overwinning uit de heenmatch met een serieuze bonus naar Viktoria Plzen. De terugwedstrijd eindigde op 2-2, een resultaat dat voor de Bulgaren ruimschoots volstond om de Tsjechen uit te schakelen.

Door bovenstaande uitslagen schuift Club Brugge van POT 4 naar POT 3 (zie onderstaand overzicht), wat in theorie een gunstigere loting oplevert. Zo treft Blauw-Zwart straks een op papier mindere tegenstander uit POT 4 en ontloopt het Basel, Tottenham, Dynamo Kiev, Lyon, PSV, Sporting Lissabon en Borussia Mönchengladbach uit POT 3. Donderdagavond om 18u wordt er in Monaco geloot voor de groepsfase van de Champions League.

Definitieve potverdeling Champions League

POT 1

Real Madrid

Barcelona

Leicester City

Bayern München

Juventus

Benfica

Paris SG

CSKA Moskou

POT 2

Atlético Madrid

Borussia Dortmund

Arsenal

Manchester City

Sevilla

Porto

Napoli

Bayer Leverküsen

POT 3

Bazel

Tottenham Hotspur

Dinamo Kiev

Lyon

PSV

Sporting CP

Club Brugge

Borussia Mönchengladbach

POT 4

Celtic Glasgow

AS Monaco

Besiktas

Legia Warschau

Ludogorets

FC Kopenhagen

Rostov

Dinamo Zagreb

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws