Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Niet iedereen keert zich tegen Brugse spandoek: “Ik vind dat fantastisch”

Niet iedereen keert zich tegen Brugs spandoek Ik vind dat fantastisch

Club Brugge – Standard was zowel op als naast het veld een topper op het scherpst van de snee. In onze Noord-tribune verscheen er immers een controversieel spandoek, gericht aan het adres van de Luikenaars: “Jullie toekomst is zoals jullie stad: grijs, miserabel en debiel”, klonk het.

Club kwam vervolgens met een officieel statement waarin het zich distantieert van het naar eigen zeggen kwetsend spandoek. “Ik vind dat fantastisch, zo’n spandoek”, pareert Herman Brusselmans in Stadion. “Natuurlijk is Luik een fantastische stad, maar deze supporters probeerden gewoon op een ludieke manier daarmee te lachen. Dat is toch niet kwetsend!”

“De supporters horen nu eenmaal tot het DNA van een club, mét hun ludieke acties. Laat die fans toch zo’n spandoeken maken, wat is dat nu voor iets”, ergert Brusselmans zich. Jan Boskamp sluit zich daarbij aan. “Dat moeten ze inderdaad zelf weten. Als het ludiek is, dan maakt het niet uit. Maar als het echt op de man is, zoals met Steven Defour destijds, dan kan het niet”, oordeelt de Nederlandse analist.

Brusselmans gaat zelfs nog een stapje verder. “Dit is zeker niet op de man. Die pruimen van Club Brugge – dat bestuur – moet zijn eigen supporters niet zo te kakken zetten. Dat is nergens voor nodig.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws