Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH snoeihard na nederlaag: “Klote mentaliteit zal gevolgen hebben in Champions League”

Preud'homme schiet met scherp op zijn manschappen Klote mentaliteit

Club Brugge heeft zaterdagavond tegen KV Kortrijk al zijn tweede nederlaag van het seizoen geleden. Blauw-Zwart stond al na 11 minuten 2-0 in het krijt en geraakte uiteindelijk niet meer verder dan de aansluitingstreffer. Dat alles tot grote onvrede van Michel Preud’homme.

“We hebben vandaag zwaar onder ons niveau gepresteerd. Zowel qua werkkracht als qua spel. Hoe kan je dan niet boos zijn?”, opent een geërgerde MPH bij Sporza Radio. “In de tweede helft hebben we getoond hoe het moet en ook kansen gecreëerd. Maar we hebben niet gescoord, anders hadden we hier een punt gehaald en zat er zelfs nog meer in.”

“Ik vraag mij écht af waarom we dat in de eerste helft niet deden. Voor mij is dat onbegrijpelijk. We hebben al jaren dezelfde groep en herhalen vooraf alle scenario’s met een duidelijke briefing. Niet alleen de klote mentaliteit, maar ook qua voetbal moet dit veranderen!”, fulmineert Preud’homme.

Serieuze gevolgen

En de Luikenaar zal deze wanprestatie van zijn ploeg niet snel vergeten. “Sommige spelers denken dat ze zomaar even rustig kunnen leven op hun krediet van vorig seizoen voor een basisplaats in de Champions League, maar dat zal niet het geval zijn! Er is natuurlijk wel krediet na het kampioenschap van vorig jaar, maar dat is nu al op.”

“Ik ben verrast en teleurgesteld, want op training zie ik dit niet. Anders had ik natuurlijk al eerder ingegrepen. Als je niet respecteert wat je moet doen, dan kom je in de problemen. Dit gaan ze voelen op training. Dat we vandaag geen penalty kregen (na een fout van Stijn De Smet, nvdr)? Je weet dat Club Brugge op verplaatsing niet snel een strafschop krijgt. Ik kan me zelfs niet herinneren wanneer dat nog gebeurd is.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws