Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Meunier spreekt zonder blad voor de mond over Wilmots-tijdperk bij de Rode Duivels

Meunier spreekt over Wilmots-tijdperk bij de Rode Duivels Een deel tegen hem

Thomas Meunier heeft voor het eerst uitvoerig gereageerd op de rol van ex-bondscoach Marc Wilmots tijdens het Europees Kampioenschap in Frankrijk. Daaruit blijkt dat er heel wat verdeeldheid heerste binnen de spelersgroep.

“Er was een deel voor Wilmots, een deel tegen hem en een deel zonder mening”, opent Meunier in HLN. “Net door de onrust over de technische staf hebben we nooit een manier van werken gevonden waarbij iedereen aan hetzelfde zeel ging trekken.”

De ex-Bruggeling is echter van mening dat de fout niet alleen bij Wilmots gezocht moest worden. “Het is opvallend dat de spelers veel minder geviseerd werden dan Wilmots. Terwijl er Duivels zijn die absoluut hun niveau niet hebben gehaald en waar veel meer van werd verwacht. Ik vond dat een groter probleem.”

Tous ensemble

“Net doordat er gefocust werd op Wilmots, bleven wij buiten schot. Als we wonnen, was het de verdienste van de spelers. Als we verloren de schuld van de bondscoach. Als je lessen wil trekken naar de toekomst toe, moet er ook gewezen worden op wat er fout liep bij de spelers. Al weten we zelf ook wel dat we niet goed genoeg waren.”

Meunier heeft alvast een tip voor Roberto Martinez, die het roer overnam van Wilmots. “Er moet een blok komen dat vol achter de trainer staat. Als je ziet hoe Italië, IJsland, Wales en zelfs Albanië voor elkaar vochten op het veld. ‘Tous ensemble’: bij ons is dat er nooit uitgekomen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws