Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Ik vrees dat Club Brugge Izquierdo kwijt is”

Ik vrees dat Club Brugge Izquierdo kwijt is

José Izquierdo speelde tijdens de Play-Offs van vorig seizoen de pannen van het dak en ging tegen Standard en KV Mechelen door op dat elan. Keerzijde van de medaille: de grote interesse en portefeuille van buitenlandse clubs die daarmee gepaard gaan… 

Slaagt Club Brugge erin om zijn pijlsnelle Colombiaan in Jan Breydel te houden? Dat lijkt hét vraagstuk van de huidige zomermercato te worden. Wim De Coninck heeft er alvast geen goed oog in… “Club Brugge speelde als een kampioen tegen KV Mechelen. Een jaar geleden worstelde het nog met een uitcomplex, nu speelde het alsof het in Jan Breydel voetbalde. Veel beweging, veel zelfvertrouwen, veel automatismen, veel initiatief. En toch leidde het niet tot veel kansen. Tot Izquierdo toesloeg.”

“Izquierdo was de uitblinker, zoals vaak ook het laatste halve seizoen. Hij scoorde zoals iedereen weet hoe hij het doet, en toch was hij niet af te stoppen. Dat kunnen alleen de groten. Maar er was een schaduwzijde: het was opvallend dat hij zijn goal niet vierde, en ook bij zijn applausvervanging had hij niet de pretoogjes die we van hem kennen. Wil hij nog wel blijven? Ik heb de indruk dat die vraag in zijn hoofd speelt. Mij lijkt het dat hij nog weggaat, of er moest veel overredingskracht aan te pas komen om hem te houden.”

“Voor Club zou zijn vertrek zwaar kunnen vallen. Izquierdo is toch iemand die het op z’n eentje forceert, zelfs wanneer Club collectief zo sterk is als op KV Mechelen. Het stormt altijd met velen naar voren, maar dan nog is hij degene met een individuele actie. Wat hij vrijdag deed, deed wat denken aan de 1-3 van vorig seizoen bij AA Gent. Het is de Izquierdo die we steeds vaker zien, maar wij niet alleen: ook de andere clubs. Ik vrees dat ze hem kwijt zijn”, besluit De Coninck in Sport/Voetbalmagazine.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws