Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Hij is de ideale speler om vanuit de omschakeling te voetballen”

Hij is de ideale speler om vanuit de omschakeling te voetballen

José Izquierdo groeide vorig seizoen uit tot dé man die Club Brugge naar een veertiende landstitel loodste en ging tegen Standard en KV Mechelen gewoon door op dat elan. Het verhaal achter Joske, een film waar twee jaar aan geregisseerd is…

Toen Izquierdo in de zomer van 2014 in Jan Breydel neerstreek, moest hij nog grote stappen zetten op fysiek vlak. “Het is niet vanzelfsprekend om zulke jongens duurlopen te laten doen, want dat kennen ze amper. ‘Me football player’ hoorde je dan”, lacht Joost Desender, de gewezen physical coach van Blauw-Zwart. “Je moet voortdurend in conflict gaan, hopen dat ze op een bepaald moment zelf de klik maken en zullen beseffen dat de fysieke toestand de basis van alles is.”

Joske slaagde er echter in om de knop om te draaien en groeide uit tot een cruciale pion van Michel Preud’homme. “Zijn grootste kwaliteit? Hij maakt vooral acties in beweging en is even snel met bal als zonder bal, wat een ongelofelijke troef is.”

Net als Thomas Meunier

“Sommige spelers tikken de bal twintig meter verder en zetten dan een sprintje in, maar met zijn technische vaardigheden en lichtvoetigheid raakt hij de bal enorm veel, waardoor hij meerdere opties blijft behouden: naar links of naar rechts gaan.”

“Net als Thomas Meunier is hij een ideale speler om vanuit de omschakeling te voetballen en heel snel dertig, veertig meter te overbruggen. Mee verdedigen en aan de overkant van het veld toch toeslaan. Hij is een completere voetballer geworden: slimmer, sterker en atletischer. Maar dat heeft ook met de wil en de levensstijl te maken. José, een plezante en aangename gast, is volwassener geworden”, besluit Desender tegenover Sport/Voetbalmagazine.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws