Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Het is toch simpel? MPH moet veranderen van systeem”

MPH moet veranderen van systeem het is toch simpel

Club Brugge begon met 6 op 12 erg matig aan zijn seizoen, maar heeft wel al drie verplaatsingen achter de rug. Het langdurig uitvallen van José Izquierdo en Lior Refaelov roept echter de nodige vraagtekens op. Ook bij Club-boegbeeld Jan Ceulemans. Hij vindt dat Michel Preud’homme zijn 4-3-3-systeem (tijdelijk) overboord moet gooien.

“Er komen 3 spelers in aanmerking om de blessures van Izquierdo en Refaelov op te vangen: Limbombe, Gedoz en Bolingoli. Gedoz is nog steeds niet in vorm en is te grillig, daar kan men dus al niet meteen op rekenen. Bolingoli staat er het dichtst bij, maar hoeveel heeft die jongen de laatste twee jaar al gespeeld? Nooit eens drie matchen na elkaar, toch?”, opent Ceulemans in Het Nieuwsblad.

Ook voor zomeraanwinst Limbombe is het volgens Caje nog te vroeg. “Dat blijkt toch als Limbombe nog niet eens in de selectie zit? Uiteindelijk werd dat ook al gezegd toen hij werd aangetrokken, dat hij eerder een wissel op de toekomst was. En NEC Nijmegen is Club Brugge niet, hé.”

Twee spitsen

Ceulemans schuift een 4-4-2-systeem naar voren als oplossing. “Daarvoor heb je dan nog alleen ­Diaby en Vossen. Hoe zwaar Wesley weegt, kunnen we niet zeggen zolang hij niet speelt. Maar Diaby is en blijft een goalgetter die diep moet spelen, hoewel hij ook nog niet heeft gescoord en op zoek is naar zijn beste vorm.”

“En achter hem dan Vossen. Ik heb het al meermaals gezegd: Jelle Vossen moet bij Club altijd spelen, maar rendeert het best als zwevende spits. Als Preud’homme dan toch nog geen flankaanvallers op niveau heeft, is het toch simpel?”, besluit Ceulemans.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws