Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Elke ploeg zal wel zeggen dat ze de beste supporters hebben, maar de enige ploeg die dat echt kan stellen is Club”

Elke ploeg zal wel zeggen dat ze de beste supporters hebben, maar de enige ploeg die dat echt kan stellen is Club

Birger Maertens droeg van 2001 tot 2008 het shirt van Club Brugge en trok daarna naar Heracles Almelo en KVC Westerlo. Maar zijn hart, dat lag zelfs tijdens zijn Nederlanse jaren en in’t Kuipje bij Blauw-Zwart.

Op 9 augustus 2001 maakte Maertens zijn debuut in Jan Breydel. “Het was een jongensdroom die werkelijkheid werd. Ik kom immers uit een Blauw-Zwart nest. Mijn ouders zijn allebei grote Club-fans. Ze hebben in 1978 de Europacup-finale op Wembley nog bijgewoond. De Clubmicrobe zit dus in mijn bloed”, lacht Maertens op de site van 125 jaar Club Brugge.

In 161 wedstrijden Club Brugge vond de verdediger 1 keer de weg naar doel. “Het was in augustus 2002 in de wedstrijd tegen Beveren. We stonden al 2-0 voor toen er een penaltyfout werd gemaakt. Timmy Simons kwam naar me toe en zei: ‘Neem jij de penalty maar!’. Ik moet toegeven dat ik toch best trots ben op dat doelpunt. Niet iedereen kan immers zeggen dat hij ooit voor het 1e elftal van Club heeft gescoord.”

Afscheid nemen van het profvoetbal deed Maertens als Westerlo-speler, toen uitgerekend Club Brugge de tegenstander van dienst was. “Het afscheid was heel emotioneel. Ik had me wel aan wat aanmoedigingen verwacht vanuit Brugse hoek, maar ik had nooit verwacht dat de supporters een spandoek voor me zouden maken.”

Spandoek Birger Maertens Club Brugge

“Ik heb dat spandoek ‘Je veroverde twee titels, drie bekers en alle harten van de supporters: bedankt Birger Maertens’ achteraf ook gekregen en het hangt nu in mijn tuin. Na de match heb ik ook nog van shirt gewisseld met Timmy Simons, wat toch ook van veel respect getuigde. Ik kon me echt geen mooier afscheid inbeelden.”

Tot slot drukt Maertens nogmaals zijn bewondering uit voor de Brugse aanhang. “Club is onvergelijkbaar in België. Elke ploeg zal wel zeggen dat ze de beste supporters hebben, maar de enige ploeg die dat echt kan stellen is Club. 11 jaar zonder titel en toch zat het stadion bijna elke week stampvol. Ik heb onwaarschijnlijk veel respect voor de supporters van Club. Ik herken me helemaal in hun passie en hun loyauteit, want ook voor mij was, is en zal het altijd alleen maar Club zijn.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws