Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Dirk Deferme vergelijkt Preud’homme met Weiler: “Hij antwoordt écht”

Dirk Deferme vergelijkt Preud'homme met Weiler Hij antwoordt écht

René Weiler heeft RSC Anderlecht voorlopig nog niet op de rails gekregen. Paars-Wit werd uitgeschakeld in de Champions League-voorronde tegen Rostov en in de Jupiler Pro League kon de vice-kampioen enkel in de tweede helft tegen KV Kortrijk overtuigen. Dirk Deferme verwacht van de Zwitser meer uitstraling, zoals Michel Preud’homme die volgens hem wel heeft…

In een column voor Stadion heeft Deferme het over hedendaagse trainers en de manier waarop ze hun ploeg coachen. “Een uitzonderlijke categorie van coaches zijn de mannen die willen performen tijdens een interview. Genre Mourinho. Om te provoceren, om de aandacht af te leiden of om iets los te maken bij een speler, de directie of de tegenstander. Van Gaal zit er tussenin. Hij zit écht te performen, het klinkt vaak idioot en overdreven, maar hij meent altijd wat hij zegt.”

Deferme trekt ook parallellen met de Jupiler Pro League. “Voorbeelden van bij ons? Preud’homme antwoordt écht. Hij zegt iets. René Weiler zegt voorlopig bijna niets. Dat kan en moet beter. Hij krijgt van Anderlecht krediet tot de start van de play-offs? Dan hier dus ook.”

Ouderwets echt

“Nog iets over ouderwets echt. Het theater bij de zijlijn mag geen theater zijn. Vaak worden beleving, passie en vooral grinta misbruikt. Zonder is onmogelijk geworden. Je kan zonder grinta zelfs geen brood meer bakken. Het zijn modewoorden, een coach heeft dat nodig. Als hij het niet laat zien, dan zijn spelers ook niet. Leading by example heet dat.”

“Maar het moet wel echt zijn. Kijk eens naar Jürgen Klopp bij het vierde doelpunt van Liverpool tegen Arsenal. Hij slaat zijn bril van zijn gezicht, is uitzinnig en laat de doelpuntenmaker paardrijden op zijn rug. Kijk eens naar Antonio Conte na de winnende treffer van Diego Costa. Als een haas rent hij langs de lijn, hij schuimbekt en hij schreeuwt en hij knuffelt een paar fans. Touchline Theatre noemen sommigen dat in Engeland. Ik houd het bij ouderwets echt.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws