Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Degryse wikt en weegt CL-kansen van Blauw-Zwart: “Tegen hen moet Club 4 op 6 halen”

Degryse wikt en weegt CL-kansen van Blauw-Zwart Tegen hen moet Club 4 op 6 halen

Club Brugge werd donderdagavond tijdens de Champions League-loting ingedeeld in Groep G en mag het straks dus opnemen tegen Leicester City, FC Porto en Kopenhagen. Marc Degryse neemt de 3 tegenstanders van Blauw-Zwart onder de loep.

Uit pot 1 lootte Club de onverwachte Engelse landskampioen. “Leicester City is een debutant, maar het werd kampioen in de Premier League”, opent Degryse in HLN. “Een heel jaar is over die club gesproken, dan is het aantrekkelijk om die ploeg over de vloer te krijgen. Leicester speelt veelal op de counter, dat kan lastig zijn voor Club. Maar ook voor Leicester gaat het vervelend zijn, want Preud’homme zal daar wel rekening mee houden. Het wordt moeilijk, want Leicester heeft vorig seizoen maar 3 keer verloren in de competitie, maar misschien kan Club er wel een puntje tegen sprokkelen.”

FC Porto is de volgende in het rijtje. “Ik heb gezien hoe FC Porto AS Roma uitschakelde in de laatste voorronde. Dat was straf, met een jonge ploeg en een nieuwe trainer. Bij het grote publiek heeft Porto misschien niet die grote naam, maar ik vind dit een mooie affiche. Ze hebben vooraan met André Silva een jonge spits, maar een grote concurrent voor Laurent Depoitre. Porto is uit pot 2 net iets minder dan Dortmund, Atlético, Man City of Sevilla. Het is een moeilijke tegenstander, maar Club heeft wel een kans, net als Gent vorig jaar tegen Valencia, Lyon en Zenit.”

Tot slot treft Club – opnieuw – FC Kopenhagen. “Daar heeft Club nog een eitje mee te pellen, nadat het 4 jaar geleden onder Leekens door de Denen uit de Champions League gehouden werd. Maar ik heb gezien dat Kopenhagen toch weer een paar voorrondes overleefd heeft en dat het vorig seizoen met voorsprong kampioen geworden is in Denemarken. Maar je mag van Club verwachten dat het tegen deze ploeg niet verliest. Brugge moet tegen Kopenhagen 4 op 6 halen om Europees te overwinteren.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws