Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Degryse over Brugse nederlaag tegen KVO: “Zij kwamen niet in het stuk voor”

Degryse over Brugse nederlaag tegen KVO Zij kwamen niet in het stuk voor

Het zag er lang naar uit dat de brilscore op het bord zou blijven staan in de Versluys Arena, maar het was Yassine El Ghanassy die de Kustboys net voor affluiten de overwinning schonk tegen Club Brugge. Marc Degryse analyseert. 

“Ik zag een dominante thuisploeg, die Club naar achteren duwde. Zelfs zonder hun vaste rechterflank Capon-Canesin, en in de plaats Marusic-Vandendriessche, deden ze het uitstekend”, klinkt het bij Degryse tegenover HLN.

“Diepe spits Dimata had het wel niet zo gemakkelijk tegen Simons en Denswil, maar een bedrijvige El Ghanassy oogde fit (in de eerste helft) en Musona was veruit de beste. Als iedereen fit is, heeft Oostende een geweldige kern. Ze spelen ook als een topclub, zonder de verlammende druk die daarbij hoort.”

Moeilijk voor elke eersteklasser

“Wat een verschil met Club, dat toch heel wat minder voor de dag kwam dan in Mechelen vorige week”, gaat de analist verder. “Dat de beste kans een kopbal van Denswil na een corner was, zegt genoeg. Diaby en Vossen kwamen niet in het stuk voor, ook Vanaken kon het spel niet genoeg naar zich toe trekken. Enkel Izquierdo kon met zijn rushes voor wat dreiging zorgen, maar niet voor gevaar. Maar één speler in het offensieve compartiment op niveau is sowieso te weinig.”

“Een matig Club mag dit zichzelf aanrekenen, terwijl KV Oostende na de onverdiende nederlaag op Genk nu wel met het gevoel zit dat het een verdiende zege pakt. Als ze op deze manier blijven spelen, zullen er automatisch nog meer punten volgen. Een mooie start voor een nieuwe tribune. Ik verwacht dat de Versluys Arena voor elke eersteklasser een moeilijke verplaatsing zal worden.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws