Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Degryse analyseert Club – Standard: “Hij heeft zijn kans niet gegrepen”

Degryse analyseert Club - Standard Hij heeft zijn kans niet gegrepen

Club Brugge ging zondagnamiddag tegen Standard op zoek naar eerherstel na de 2-1 nederlaag tegen KV Kortrijk. De Brugse mentaliteit zat deze keer goed, maar toch slaagden Michel Preud’homme en zijn manschappen er niet in om de drie punten thuis te houden. Het werd uiteindelijk 2-2 na doelpunten van Birama Touré, Felipe Gedoz, Junior Edmilson en Bjorn Engels.

“Ik vond het een chaotische wedstrijd van Club Brugge”, opent Degryse in HLN. “Er zat veel drive in de ploeg na wat op Kortrijk gebeurde, maar er was een gebrek aan kwaliteit. Dat had te maken met de blessures van Izquierdo en Refaelov, maar ook met de afwezigheid van Vanaken en Diaby, die aan de kant gehouden werden omdat ze in Kortrijk niet scherp genoeg waren.”

Volgens de analist meteen de belangrijkste reden waarom Blauw-Zwart kwaliteit miste. “Die vier (Izquierdo, Refaelov, Vanaken en Diaby) speelden vorig seizoen een belangrijke rol in het behalen van de titel. Ook Butelle speelde een cruciale rol in de Play-Offs, maar ik vond hem nu niet zelfzeker en niet solide keepen. Vorige week had hij nog kritiek na Kortrijk, maar nu liet hij het zelf een beetje afweten.”

Des te meer vreemd

Club creëerde heel wat kansen tegen de Rouches, maar liet het na om daar efficiënt mee om te springen. “Jelle Vossen kreeg nog eens zijn kans, maar hij heeft ze niet gegrepen. Als Vossen drie doelkansen krijgt, verwacht je dat er twee binnen gaan.”

“Michel Preud’homme kon deze keer niet klagen over de mentaliteit, maar als een aantal belangrijke spelers er niet staat, heeft Club een probleem. Het is verrassend dat de kampioen met een 7 op 15 aan de competitie begonnen is. Dat is des te meer vreemd, omdat Club de Supercup won en goed aan de competitie begon op KV Mechelen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws