Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Daarom is Ludovic Butelle zichzelf niet”

Daarom is Ludovic Butelle zichzelf niet

Zo betrouwbaar Ludovic Butelle vorig seizoen was, zo twijfelachtig is hij aan het nieuwe seizoen begonnen. Zo lag de 33-jarige Fransman afgelopen zondag met een slechte inworp aan de basis van de 1-2 van Junior Edmilson. 

“Ik kan Ludovic tijdens de match toch moeilijk een sms sturen om te zeggen dat hij het rustiger aan moet doen?”, liet Michel Preud’homme zich na de clash met de Rouches ontvallen. Het Laatste Nieuws ging op zoek naar een verklaring voor de mindere prestaties van het Brugse sluitstuk en kwam tot onderstaande vaststellingen.

“Het is allemaal terug te brengen tot een speler die zich te veel wil bewijzen. Die als keeper van de regerende kampioen zowel Club als de buitenwereld wil tonen dat hij (veel) meer in zijn mars heeft dan ‘gewoon maar’ de betrouwbare keeper die in hem gezien wordt. Op die manier kom je echter snel tot overschatting en dan durft het wel eens verkeerd af te lopen.”

De échte Butelle

“Valt het u ook op? Dribbelen en het spel snel op gang brengen zijn net twee dingen waar Butelle niet zo goed in is. Getuige het feit dat hij vorig seizoen de bal zo weinig mogelijk aan de voet nam en vaak zijn tijd nam om de ploeg tot rust te laten komen. Wees maar zeker dat keeperstrainer Jan Van Steenberghe zijn nummer één er de komende dagen zal op wijzen dat Butelle niet zozeer moet proberen zijn gebreken om te keren, dan wel zich te concentreren op zijn sterke punten.”

“Pas als hij dat door heeft, zal hij de perceptie van de buitenwereld kunnen keren. Want die grijpt zijn huidige mindere vorm aan om te verwijzen naar zijn foutje dat Club vorig seizoen de beker kostte. Het helpt ook niet als je defensie voor je ook loopt te klungelen. Dan is er maar één oplossing: beginnen bij jezelf. Goed ademen, rustig blijven en vooral niet doen waar je niet goed in bent. Hopelijk voor Club zien ze in de Champions League dan de échte Butelle terug.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws