Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Cools twijfelt over nationale ploeg: “Een soap aan het worden”

Cools twijfelt over nationale ploeg Een soap aan het worden

Op 4 juni 1996 werd Dion Cools geboren in Kuching, waardoor hij zowel over de Belgische als de Maleisische nationaliteit beschikt. De 20-jarige rechtsachter werd eerder al geselecteerd voor de nationale jeugdploegen van België, maar daar wil de Maleisische voetbalbond zich niet zomaar bij neerleggen.

“Dat is inderdaad een soap aan het worden”, vertelt de Brugse verdediger aan de Krant van West-Vlaanderen. “Bondscoach Rajagopal Krischnaswamy heeft me al gecontacteerd en geprobeerd om mij warm te maken om voor Maleisië te kiezen, maar ik heb hem uitgelegd dat het verschil tussen België en Maleisië op voetbalvlak heel erg groot is.”

Cools heeft nog geen definitieve beslissing genomen, maar lijkt alvast een duidelijke voorkeur te hebben. “België is een topland terwijl Maleisië onderin de FIFA-ranglijst staat (167ste, nvdr). Dat is niet om over naar huis te schrijven.”

“Maar we zullen nog wel zien, ik wil nu geen overhaaste beslissing nemen. Ik zou er wel een ster zijn, want ik zou de eerste international zijn die in het buitenland voetbalt. Dat klinkt wel leuk, al is het dan puur sportief niet meteen een uitdaging.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws