Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge nu wel erg dicht bij gunstigere Champions League-loting

Club Brugge nu wel erg dicht bij gunstigere Champions League-loting

Club Brugge pakte afgelopen seizoen zijn veertiende landstitel en is daardoor rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Michel Preud’homme en de zijnen hopen straks het parcours van AA Gent te evenaren, maar beseffen dat er dan wel het nodige geluk zal moeten zijn bij de loting.

Wat dat betreft ziet het ernaar uit dat Blauw-Zwart op ‘promotie’ kan rekenen tijdens de loting voor het kampioenenbal. Club Brugge zit momenteel in POT 4, maar schuift door naar POT 3 als twee van de volgende vijf ploegen hun laatste voorrondewedstrijd op weg naar de Champions League niet overleven: Viktoria Plzen, Manchester City, Porto, Villarreal en Ajax.

Club op weg naar POT 3 in Champions League

Na de heenmatchen kunnen we alvast concluderen dat Manchester City zal doorstoten naar de hoogmis van het voetbal. Pep Guardiola & co wonnen immers met 0-5 tegen Steaua Boekarest. Viktoria Plzen, Porto, Villarreal en Ajax staan er daarentegen (heel wat) minder goed voor.

Ludogorets Razgrad – Viktoria Plzen (2-0)
FC Porto – Roma (1-1)
Villarreal – Monaco (1-2)
Ajax – Rostov (1-1)

Als er twee of meer van bovenstaande vetgedrukte teams uitgeschakeld worden, dan ontloopt Club topploegen als Tottenham, Lyon, Basel en Dinamo Kiev. Preud’homme gaf eerder al aan dat hij hoopt dat Club in POT 3 belandt. Op donderdag 25 augustus vindt de loting plaats.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws