Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Cijfers bewijzen: Club Brugge heeft de trouwste fans van het land!

Cijfers bewijzen Club Brugge heeft de trouwste fans van het land!

Dat Club Brugge over een hondstrouwe aanhang beschikt, weet elke Blauw-Zwarte supporter. Denk maar even terug aan seizoen 2006-2007, toen Club op een teleurstellende zesde plaats eindigde, maar er in het seizoen nadien nog altijd meer abonnees waren dan in het jaar voorheen.

En ook uit een grootschalige enquête die Het Nieuwsblad kon inkijken blijkt dat de landskampioen over de trouwste fans van België beschikt. Maar liefst 68% van het Blauw-Zwarte legioen noemt zichzelf een trouwe supporter. Bij RSC Anderlecht ligt dat aantal op 61% en AA Gent vervolledigt het podium met 59%.

Club zou volgens diezelfde cijfers in totaliteit over het op één na meeste supporters beschikken met 973.325 fans. Enkel Anderlecht doet met 1.234.000 beter. AA Gent volgt op geruime afstand met 438.000 stuks.

Wat betreft fans die naar het stadion gaan, scoren de Buffalo’s procentueel gezien dan weer beter dan Club en Anderlecht. 44% van de Gent-aanhang trekt geregeld naar het stadion, bij Club is dat 38% en bij Anderlecht 33%. Met 43% scoort KRC Genk overigens ook hoog op deze parameter.

Club Brugge trouwste supporters Jupiler Pro League

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws