Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Champions League-uitschakeling Anderlecht is goed nieuws voor Club Brugge

Champions League-uitschakeling Anderlecht is goed nieuws voor Club Brugge

RSC Anderlecht is er niet in geslaagd om Rostov uit te schakelen op weg naar de Play-Offronde voor de Champions League. Paars-Wit speelde in Rusland 2-2-gelijk, maar verloor in het Astridpark met 0-2. Vanzelfsprekend geen goed nieuws voor het Belgische voetbal, maar wél een financiële opsteker voor Club Brugge.

Door de uitschakeling van Anderlecht zal de landskampioen ongeveer anderhalf miljoen euro extra krijgen van de UEFA. De reden daarvoor is de verdeling van de televisiegelden. Omdat Club straks de enige Belgische ploeg in de Champions League is, komt het overgrote deel van de market pool (vorig jaar ruim drie miljoen euro) in handen van Blauw-Zwart.

Club is als landskampioen rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League en dat brengt sowieso al 12 miljoen euro in het laatje. In totaal is Club dus nú al zeker van 15 miljoen euro aan inkomsten via het kampioenenbal.

Enorme bedragen

Elke overwinning in de Champions League levert daarbovenop nog eens 1,5 miljoen euro op en een gelijkspel 500.000 euro. Indien Blauw-Zwart zich zou plaatsen voor de tweede ronde, is er nog eens een bonus van 5,5 miljoen euro. Kortom, enorme bedragen als je weet dat het huidige budget van Club zo’n 40 miljoen euro bedraagt.

Bijkomend voordeel voor Club is dat Michel Preud’homme en zijn manschappen – onder meer door de uitschakeling van Anderlecht – weer een stapje dichter bij een gunstige Champions League-loting staan. Op 25 augustus wordt er in Monaco geloot voor de CL-poulefase.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws