Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Butelle kritisch voor zichzelf: “Moeilijk voor een doelman, maar daar moet ik nog aan werken”

Butelle kritisch voor zichzelf Moeilijk voor een doelman, maar daar moet ik nog aan werken

Club Brugge opende het nieuwe voetbalseizoen met een eenvoudige 0-2-overwinning op het veld van KV Mechelen. Ludovic Butelle is tevreden met de eerste driepunter, maar is eveneens kritisch voor zijn eigen prestatie.

“Op dit ogenblik is het belangrijk dat we blijven winnen en we ons op die manier klaarstomen voor het verdere verloop van het seizoen. Eens de Champions League erbij komt, zal dat een pak moeilijker worden, omdat we dan één wedstrijd om de drie dagen zullen moeten spelen”, vertelt Butelle.

Tegen Malinwa moest de Franse doelman nauwelijks werk opknappen en slaagde hij erin om zijn netten schoon te houden. Al is dat niet evident volgens Butelle. “Ik moet nog wat extra werken aan mijn concentratie, omdat wedstrijden zoals die tegen KV Mechelen moeilijk zijn voor een doelman.”

Tot slot wil Butelle de nieuwkomers (Tomas Pina, Ricardo van Rhijn en Anthony Limbombe) helpen met hun integratie in Jan Breydel. “We moeten er alles aan doen om de nieuwkomers zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen. Toen ik hier nieuw was, ben ik heel goed ontvangen. Nu is het – onder andere – aan mij om de nieuwe jongens te helpen”, besluit hij tegenover Voetbalkrant.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws