Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Anderlecht of Club Brugge: daar heb ik 2 weken over moeten nadenken”

Trekt ex-coach Club Brugge naar aartsrivaal Anderlecht

Club Brugge verraste enkele maanden geleden door Maarten Martens als jeugdtrainer binnen te halen. De voormalige Rode Duivel is immers een rasecht jeugdproduct van de aartsrivaal uit Anderlecht en had ook een aanbieding van zijn ex-ploeg op zak. Waarom hij toch voor Club koos, legt hij uit in Sport/Voetbalmagazine.

“Ik had tegen twee docenten iets gelost over mijn intentie om jeugdcoach te worden en zo is het Anderlecht en Club Brugge ter ore gekomen. Eind februari belden ze allebei al. Natuurlijk had Anderlecht voorsprong, dat heb ik ook meteen gezegd. Maar ik ben heel enthousiast geraakt door het project van Club en dat het een stuk dichter bij huis is, heeft mee de doorslag gegeven. Ik heb als jeugdspeler vaak lang in de auto gezeten: dat wil ik niet meer”, aldus Martens.

“Ik heb een dochter van zes en mijn vriendin gaat meestal vroeg slapen. Doordat ze bij Anderlecht avondtrainingen hebben, zou ik haar amper nog zien. Bij Club hebben ze een namiddagwerking. Ik kreeg de U17 aangeboden, maar koos zelf voor de U15”, gaat de gewezen middenvelder verder.

“Bij Anderlecht ging het over de U13 of U14, wat ik ook prima vond: Frank de Boer is bij Ajax ook begonnen bij de U13. De jeugdopleiding van AZ was ook een optie trouwens, maar we zagen het niet zitten om nu al terug naar Nederland te gaan. Anderlecht of Club Brugge: ik heb daar twee weken echt diep over moeten nadenken”, besluit Martens.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws