Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Als ik zie dat het niet lukt, kan ik in januari nog altijd andere opties bekijken”

Als ik zie dat het niet lukt, kan ik in januari nog altijd andere opties bekijken

Door het uitvallen van José Izquiredo is Michel Preud’homme naarstig op zoek naar de meest geschikte vervanger voor zijn Colombiaanse goudhaantje. Uiteindelijk kwam de Brugse coach bij Boli Bolingoli terecht. De Congolese Belg reageert.

“De trainer heeft veel opties en als hij dan voor mij kiest, wil dat zeggen dat ik er meer klaar voor ben dan die anderen. Dat betekent toch iets”, opent Bolingoli tegenover HLN. En daar kunnen we onze 21-jarige linksachter / linksbuiten alleen maar gelijk in geven. Iets meer dan een halfjaar geleden had het er immers alle schijn van dat Preud’homme niet langer geloofde in Bolingoli.

“Een moeilijke periode, maar ik ben blij dat ik die al op zo’n jonge leeftijd heb meegemaakt. Daardoor kan ik er nu beter mee om. Gelukkig ben ik toen hard blijven werken en werd ik omringd door familie en vrienden die me bleven steunen. Maar bovenal ben ik positief gebleven in mijn hoofd.”

Basisspeler

Preud’homme sprak tegen Lokeren over een volwassen invalbeurt van Bolingoli en beloonde hem tegen KV Kortrijk met een basisplaats. “Het probleem was vroeger dat ik op training, maar ook in een wedstrijd nog te vaak mijn focus verloor. Nu eens tien minuten voluit en dan weer even dromen. Daar heb ik heel hard aan gewerkt. Ik ben blij dat ik mijn kans krijg en wil uitgroeien tot basisspeler.”

Een serieus verschil met vorige winter, toen Bolingoli aan een uitleenbeurt naar Genoa gelinkt werd. “Ik ben hier nog steeds en ik denk dat ik kwaliteiten genoeg heb om hier door te breken. En als ik zie dat het niet lukt, kan ik in januari nog altijd andere opties bekijken. Velen vergeten dat ik pas 21 ben geworden. Maar dit is hét moment om door te breken”, besluit Bolingoli.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws