Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

VRT niet te spreken over Blauw-Zwarte Ruben Van Gucht

VRT niet te spreken over Blauw-Zwarte Ruben Van Gucht

De VRT heeft Ruben Van Gucht op zijn vingers getikt. De sportjournalist van Sporza presenteerde dinsdagavond de spelers- en shirtvoorstelling van Club Brugge en daar kan de openbare omroep niet mee lachen.

Ruben Van Gucht heeft volgens de VRT de deontologische regels overtreden. Zijn opdracht bij Blauw-Zwart zou immers zijn onpartijdigheid in vraag kunnen stellen. Vijf jaar geleden had de VRT nochtans aan al hun journalisten verboden om ploegvoorstellingen voor hun rekening te nemen.

Bovendien moet een VRT-journalist voor een externe opdracht een schriftelijke toestemming aanvragen bij de gedelegeerd bestuurder, maar daar was in dit geval geen sprake van. “Er is vooraf alleen mondeling contact geweest”, vertelt woordvoerder Hans Van Goethem aan De Morgen. “We hebben dit uitvoerig besproken met hem en het zal niet meer gebeuren”, klinkt het.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws