Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Preud’homme over Brugse transferplannen: “Een bewuste keuze”

Preud'homme over Brugse transferplannen Een bewuste keuze

Vandaag vindt de jaarlijkse fandag van Club Brugge plaats. Michel Preud’homme sprak er over zijn nieuwe trainersrol en de transferplannen van Blauw-Zwart.

Tot dusver versterkte Club zich enkel met Villarreal-middenvelder Tomas Pina. “Het is een bewuste keuze om niet veel aan de spelerskern te veranderen”, vertelt MPH aan Sporza. “We hebben de tijd niet om een volledig nieuwe ploeg te bouwen. De Champions League komt er al snel aan en dus moet er niet te veel veranderen. We willen zoveel mogelijk spelers behouden.”

“Thomas Meunier houden was onmogelijk, want dat sleepte al eventjes aan. We gaan nog op zoek naar een nieuwe rechtsachter en het kan ook zijn dat we aanvallend nog een versterking binnenhalen. De basis is heel groot, dus veel moet er niet meer gebeuren”, gaat de Luikenaar verder.

Tot slot gaf Preud’homme toelichting bij zijn trainersrol naar Engels model, waarbij assistent-coach Philippe Clement meer verantwoordelijkheid krijgt. “Het verschil valt wel mee. Om een voorbeeld te geven: in plaats van gisterenavond af te zakken naar Brugge voor een uitlooptraining na een oefenwedstrijd, kon ik Standard gaan bekijken tegen Chievo. Dat is een andere manier van werken. Ik blijf bezig, maar heb nu meer tijd om me te focussen op de belangrijkste zaken. Zo gaan we werken en tot nu toe gaat het heel goed.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws