Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Preud’homme genoemd bij bond als opvolger Wilmots’

'Preud'homme genoemd bij bond als opvolger Wilmots'

Het moge duidelijk zijn dat de dagen van Marc Wilmots als bondscoach van de Rode Duivels geteld zijn. De afhandeling van zijn vertrek is evenwel niet evident, maar ondertussen moet de bond ook wel op zoek naar een opvolger. Daarbij valt onder andere de naam van Michel Preud’homme.

Het Nieuwsblad op Zondag is er van overtuigd dat Wilmots zal mogen vertrekken, al is de officiële evaluatie nog niet gemaakt. Het beëindigen van het contract met de huidige bondscoach kan daarna wel nog even aanslepen.  Op 7 september moeten de Rode Duivels weer aan de slag in Cyprus voor de WK-kwalificaties.

Volgens de krant wordt onder andere gedacht aan Hein Vanhaezebrouck en Michel Preud’homme, al liggen beide trainers natuurlijk contractueel vast bij hun ploegen. Club-voorzitter Bart Verhaeghe wordt bovendien binnenkort ondervoorzitter van de voetbalbond en is daardoor hoofdverantwoordelijk voor het zoeken naar een nieuwe bondscoach. Dit maakt van de interesse in Preud’homme natuurlijk een gecompliceerd verhaal.

Een mogelijke optie die onder andere in Panenka besproken is, is een mogelijke duofunctie aangezien Michel Preud’homme dit seizoen meer verantwoordelijkheid laat bij Philippe Clement. Volgens Het Nieuwsblad op Zondag is men echter bij de bond dit idee voorlopig nog niet genegen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws