Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

MPH verklaart waarom deze Supercup helemaal anders is dan vorig jaar

MPH verklaart waarom deze Supercup helemaal ander is dan vorig jaar

Club Brugge is met dertien Supercups Belgisch recordhouder en hoopt daar straks een veertiende exemplaar aan toe te voegen. Vorig jaar lukte dat immers niet, want toen verloor Blauw-Zwart als bekerwinnaar met 1-0 van AA Gent na een laat doelpunt van Laurent Depoitre. Voor Michel Preud’homme is de wedstrijd van vanavond niet te vergelijken met die van vorig seizoen tegen de Buffalo’s.

“Nu hebben we zes weken voorbereiding gehad, toen niet”, vertelt Preud’homme aan HLN. “Op dat moment waren we keihard aan het werk (met onder meer een training op wedstrijddag, nvdr). Hadden we er toen het beste van gemaakt, was een zege misschien wel mogelijk. Jongens zoals De Bock, Refaelov en Simons vinden dat de voorbereiding nu minder zwaar is dan vorig seizoen, maar dat is omdat ze meer volume hebben.”

Voor Preud’homme is de Supercup – in tegenstelling tot vorig jaar – nu dus wél een doel. De Brugse coach won de prijs nooit eerder, maar heeft daar een pasklare uitleg voor. “Dat komt omdat ik na een titel of beker altijd vertrek”, zegt de Luikenaar met een brede glimlach op zijn gezicht. “Vooral voor de jongens zou het mooi zijn. Na de beker en de titel zouden ze mits winst in de Supercup kunnen zeggen dat ze in België alles gewonnen hebben.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws