Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert vertelt opvallende anekdote over Preud’homme: “Toen viel mijn mond open”

Preud'homme en Mannaert gingen Brugse driepunter vieren

Na een samenwerking van drie jaar zijn Vincent Mannaert en Michel Preud’homme twee handen op één buik geworden. De twee koesteren een grote bewondering voor elkaar en vieren zelfs kerst samen. Aan de hand van een opmerkelijke anekdote toont Mannaert aan waarom hij zijn trainer zo apprecieert.

“Tijdens de onderhandelingen met Michel, drie jaar geleden, vertelden we hem: ‘Weet nu al, als je trainer van Club Brugge wordt, dat we op het einde van het seizoen Lestienne en Vadis zullen verkopen.’ Goed, zes maanden later sta ik op een zaterdagochtend in de kantine in Asse te wachten op een wedstrijd van mijn oudste zoon, als plots mijn telefoon gaat”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

“Het was Michel. ‘Vincent’, zegt hij, ‘ik overweeg om morgenavond tegen Racing Genk Lestienne op de bank te zetten. Maar ik herinner mij dat jullie van plan zijn om hem straks te verkopen. Misschien zitten in Genk scouts in de tribune, dus als de club het belangrijk vindt dat Lestienne speelt, hou ik daar rekening mee in mijn opstelling.’ Normaal weet ik altijd wat zeggen, maar toen viel mijn mond open.”

“Een trainer met dat palmares, die zo meedenkt met de club. Ik dacht bij mezelf: ‘Chapeau, je bent een grote meneer.’ Michel heeft een enorm verantwoordelijkheidsgevoel tegenover zijn werkgevers. Wat in Napels gebeurde, is daarvan een bewijs.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws