Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Mannaert mag MPH de kans om bondscoach te worden niet ontnemen”

Mannaert mag MPH de kans om bondscoach te worden niet ontnemen

Er is al heel wat gezegd en geschreven over de opvolger van Marc Wilmots. Velen zien in Michel Preud’homme dé ideale bondscoach voor de Rode Duivels, maar bij Blauw-Zwart gaven ze al vaker aan dat de Luikenaar nog een jaar onder contract ligt bij Club Brugge en MPH zich aan zijn woord zal houden.

Desondanks ziet HLN-columnist Hugo Camps toch een mogelijkheid voor Preud’homme om straks aan het roer te staan bij onze nationale elf. Hij schreef er onderstaand stuk over.

“Misschien hallucineer ik nu, maar in het prachtige dubbelgesprek met Vincent Mannaert en Michel Preud’homme zie ik een opening voor Michel als bondscoach. De manager van Club had het over ‘a hell of a job’ die niet kan ingevuld worden door een passant. Niet voor een jaartje. Dus: vergeet het, tussenpaus!”

Dood van D’Onofrio

“Bondscoach: het zit Preud’homme als gegoten. Na zwervende tropenjaren is deze romanticus thuisgekomen. Bij Club, bij zijn kinderen, bij een geliefde. Een orthodoxe familyman zal hij nooit worden, maar er is wel steeds meer binnenkant in zijn leven. Zoals hij zelf zegt, heeft de dood van Dominique D’Onofrio hem doen nadenken.”

“Daarnaast is er de magnetische kracht van zijn geliefde die nog naast een beetje normale meneer in bed wil liggen. Geen zenuwlijer die in zijn nachtmerries ligt te spartelen en almaar gaat gillen dat het geen offside was.”

Zelfs Vanhaezebrouck draagt hem voor

“Het landsbelang is een begrip dat je uit de mond van politici moet wegranselen. Een rapper kan de leugenachtigheid ervan niet bijhouden. Toch bestaat het, landsbelang. Ook in de sport. Hoe pathetisch het moge klinken, de voetbalbond heeft Michel nodig als schakelfiguur naar de toekomst. Als zelfs individualist pur sang Hein Vanhaezebrouck hem voordraagt, is twijfelen niet langer toegestaan.”

“Preud’homme heeft Club geprofessionaliseerd. Het grove werk is gedaan. Jongleren met sierbloemen kan iedereen. Michel heeft altijd historisch willen zijn vanuit een taai inferioriteitscomplex. Die kans mag hem niet onthouden worden. Vincent Mannaert weet dat. Wat rest, is de vraag naar elegantie in een exit van nationaal belang.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws