Manager Sterchele verklaart waarom de spits Anderlecht resoluut afwees

Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Manager Sterchele verklaart waarom de spits Anderlecht resoluut afwees

Het verhaal van François Sterchele leest als een sprookje. Via de provinciale reeksen voetbalde hij zich een weg naar eerste klasse en de nationale ploeg. En ook naast het veld liet hij van zich spreken. Zo ging hij wel eens onderhandelen met zijn Rolls Royce. Een showkikker, denk je dan. Maar wel een immers goedlachse showkikker. Eentje die als geen ander kon relativeren. Maar dat het leven zo relatief was, had hij ons niet op deze manier duidelijk moeten maken…

Yuri Selak, de manager van Swa, legt uit waarom Sterchele destijds voor Club Brugge koos. “Na het eerste persoonlijk contact van François met Club was hij helemaal overtuigd. Het was een club die hem lag, met warme, passionele supporters. Een beetje het Vlaamse Luik. Hij was ook heel blij om Jacky Matthijssen terug te vinden. Het leek alsof alle puzzelstukjes perfect in mekaar vielen”, vertelt Selak.

Dat betekende dus wel dat Sterchele ‘neen’ moest zeggen tegen Anderlecht, dat al gedurende een lange tijd naar de diensten van de goalgetter hengelde. “Een aantal mensen die rond de club circuleerden, probeerden François’ hoofd op hol te brengen met heel wat beloftes, met een lucratief contract.”

“Ze boden hun diensten aan als manager. Toen puntje echter bij paaltje kwam, bleef er van die beloftes niet veel meer over. Voor hem was dat hoofdstuk in één klap afgesloten. François kon absoluut niet tegen oneerlijkheid”, besluit Selak op de website van 125 jaar Club Brugge.

Laatste nieuws

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws