Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Lovende woorden over Brugse aanwinst: “Zal meteen tot de beste spelers in België behoren”

Lovende woorden over Brugse aanwinst Zal meteen tot de beste spelers in België behoren

Club Brugge kondigde maandag officieel de transfer van Tomas Pina aan. De speler van Villarreal legt vandaag zijn medische testen af en tekent daarna een contract voor 4 jaar. Volgens Spaanse media bedraagt de transfersom een kleine 3 miljoen euro. Naar verluidt een koopje, zeker gezien de reputatie die de 28-jarige Spanjaard geniet…

“Je zou kunnen zeggen dat Pina een type is zoals Sergio Busquets”, vertelt José Antonio Espina, een journalist bij de Spaanse krant AS aan Het Nieuwsblad. “1m85 groot, sterk, maar ook technisch goed. Natuurlijk niet van het niveau van zijn collega bij Barcelona, maar zeker subtop in Spanje. Ik vind hem ook goed op hoge ballen en zijn positiespel is echt niet slecht. Hij is ideaal om vanuit verdedigende posities de aanval op gang te zetten.”

Pina blinkt vooral uit in de recuperatie en wordt in staat geacht om de taken van Timmy Simons over te nemen. Sterker nog, hij zou in de opbouw nog iets extra kunnen toevoegen. “Ik ken de Belgische competitie niet zo goed, maar ik denk dat hij meteen tot de beste spelers zal behoren.”

“Als je vierde wordt in La Liga kun je wel wat”, besluit Espina. Pina kon op heel wat interesse rekenen, maar koos uiteindelijk voor Club omdat hij onder meer graag voor het eerst in zijn carrière in de Champions League wil aantreden.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws