Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Lof voor Club-speler: “Ik herken Arjen Robben in hem”

Lof voor Club-speler Ik herken Arjen Robben in hem

Het had heel wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk geraakten Club Brugge en NEC het eens over de transfer van Anthony Limbombe. De 22-jarige Belg slaagde voor zijn medische testen en tekent een contract voor 4 seizoenen. Straks wordt zijn overgang ook aangekondigd op de officiële website. Vandaag is Limbombe tijdens de Supercup tegen Standard alvast te bewonderen in de tribunes.

Limbombe leek al op jonge leeftijd klaar voor een stap naar het buitenland, maar belandde uiteindelijk bij tweedeklasser NEC. Onder meer dankzij 14 doelpunten van de jonge flankaanvaller kon de Nederlandse club opnieuw naar het hoogste niveau terugkeren. En ook in de Eredivisie vond hij 7 keer de weg naar doel. Tijd voor een kennismaking en enkele meningen over onze nieuwe aanwinst.

Been en Visser (KRC Genk)

Al op zijn 16de maakte Limbombe zijn eerste minuten voor KRC Genk. Uitgroeien tot een basisspeler lukte echter niet. Ook niet onder Mario Been. “Aan zijn talent lag het nochtans niet”, vertelt de Nederlandse coach aan HLN. “Ik kon heus ook wel zien dat Anthony fantastisch kon voetballen. Alleen wilde hij zich geen pijn doen. Hij slaagde er niet in om keer op keer alles te geven.”

“Hij was een speelvogel, die bovendien ook nog eens heel erg stil was binnen de groep. Op het veld dribbelde Anthony vooral graag en nam hij het niet al te nauw met zijn defensieve taken. En hij was heel ongeduldig voor zijn leeftijd.” Assistent-coach Hans Visser zag in 2010 al veel potentieel in de jonge vleugelspits. “Ik herken Arjen Robben in Anthony. Hij moet niet onderdoen”, klonk het.

Menzo (SK Lierse)

Een uitleenbeurt aan Lierse moest Limbombe meer speelgelegenheid geven, maar dat viel serieus tegen. “Anthony was rustig, maar nog niet helemaal klaar voor het hoogste niveau”, vertelt toenmalig coach Stanley Menzo. Zo kwam hij slechts in 7 wedstrijden aan de bak op het Lisp. “Ik had hem graag meer laten spelen.”

“Jammer genoeg mocht het niet van de eigenaars: andere jongens moesten de etalage in. Toch heb ik nooit problemen met Anthony gehad, ook niet toen hij nauwelijks speelde. Hij was wat nors en timide en moest nog leren wat het inhoudt om prof te zijn, maar getalenteerd was hij zeer zeker.”

Buysse (NEC)

Dat Limbombe over het nodige talent beschikt, was ook NEC niet ontgaan. In 2014 plukte de toenmalige tweedeklasser hem definitief weg bij KRC Genk. “Die andere omgeving heeft hem deugd gedaan”, is Been van mening. “Bij Genk zat hij te veel onder de beschermende vleugels van zijn ouders, in NEC kon hij niet anders dan volwassen worden. Hij had geen keuze.”

Ex-ploegmaat Bart Buysse speelde graag samen met Limbombe. “Hij is ongelofelijk snel, heeft een goed schot in de voeten en schakelt makkelijk zijn rechtstreekse tegenstander uit. Hij staat hier hoog aangeschreven. En hoewel hij niet altijd regelmatig presteerde: hij is simpelweg een heel goeie voetballer, die ook nog eens efficiënt geworden is. Dat heb ik Club Brugge ook verteld toen het inlichtingen bij me inwon. In mijn ogen is Anthony een type-Izquierdo.”

Preud’homme (Club Brugge)

Michel Preud’homme is hoe dan ook in zijn nopjes door de komst van Limbombe. “Als bijvoorbeeld Izquierdo volgend seizoen vertrekt, dan moet Limbombe er staan”, oordeelt de Brugse coach. “Daarom willen we hem klaarstomen voor volgend jaar. Limbombe past in elk geval in het profiel dat we zochten: een snelle, beweeglijke flankspeler.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws