Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Guilian Preud’homme haalt uit naar Wim Smet

Guilian Preud'homme haalt uit naar Smet Wordt het weer zo'n seizoen

Zaterdagavond strijden Club Brugge en Standard om de Supercup. In een tumultueuze eerste helft leidt Standard met 0-1 na een kopbaldoelpunt van Ivan Santini. Dat alles tot grote onvrede van de Blauw-Zwarte aanhang, die vond dat de spits van de Rouches al lang van het veld gestuurd had moeten worden. En zij waren niet de enige met die mening.

“Santini had wat mij betreft al na 10 minuten niet meer op het veld mogen staan”, oordeelt Marc Degryse bij 2BE. “Ik dacht even dat Wim Smet geen geel en geen rood ging trekken omdat het toch nog altijd de Supercup is. Maar als hij die fout van Santini door de vingers ziet, moet hij dat ook doen bij Hans Vanaken (die wel rood kreeg na een fout op Farouk Miya, nvdr). Je moet consequent fluiten.”

Jan Boskamp sluit zich bij die mening aan. “Nu ga je dat gezeik krijgen van: waarom daar wel rood en daar niet? Hij moet aan twee kanten hetzelfde fluiten.” Dat uitgerekend Santini vijf minuten voor rust het openingsdoelpunt binnenkopte, maakt de discussie er natuurlijk niet minder op. Guilian Preud’homme voelde zich als Club-fan alvast geviseerd: “Santini geen rood? Vanaken wel? Oké. Het wordt weer zo’n seizoen”, klinkt het bij de zoon van Michel Preud’homme.

Guilian Preud'homme over Club Brugge - Standard Supercup

Philippe Clement was tijdens de rust ook niet te spreken over het optreden van Smet. “Het openingsdoelpunt komt er door een man die niet meer op het veld had mogen staan. En we hebben juist de beelden bekeken en dan zie je dat Hans Vanaken de bal probeert af te schermen. Voor mij is dat geen rode kaart.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws