Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Goed nieuws voor Hans Vanaken

Goed nieuws voor Hans Vanaken

Zaterdagavond slaagde Club Brugge erin om de eerste prijs van het seizoen in de wacht te slepen. Kind van de rekening daarbij was Standard, dat twee doelpunten incasseerde tegen tien Bruggelingen. Nochtans zag het er aan de rust allesbehalve goed uit voor Blauw-Zwart.

De eerste kans voor Standard was meteen raak. Ivan Santini, die op dat moment ook al van het veld gestuurd had kunnen worden, kopte zes minuten voor de pauze het openingsdoelpunt tegen de touwen.

Tot overmaat van ramp kreeg Hans Vanaken een minuut later een rode kaart van scheidsrechter Wim Smet na een overtreding op Farouk Miya. Maar dankzij een uitstekende tweede helft en prachtgoals van José Izquierdo en Ruud Vormer trok Blauw-Zwart alsnog aan het langste eind.

Heel wat Brugse supporters vreesden achteraf voor een schorsing voor Hans Vanaken, maar die komt er niet. De rode kaart van de Brugse draaischijf heeft geen gevolgen omdat de Supercup door de voetbalbond gezien wordt als een vriendschappelijke wedstrijd die losstaat van de competitie. Dat meldt Het Nieuwsblad. Vrijdagavond opent Club voetbalseizoen 2016-2017 met een uitwedstrijd tegen KV Mechelen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws