Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Engels laat zich uit over rokende voetballers: “Hij is niet alleen”

Engels laat zich uit over rokende voetballers Hij is niet alleen

Op het Europees Kampioenschap in Frankrijk raakte bekend dat Radja Nainggolan geregeld eens een sigaretje opsteekt. Na het toernooi dook dan weer een foto op waarop Marouane Fellaini een sigaar rookte, iets wat Bjorn Engels naar eigen zeggen ook al eens deed voor de grap.

“Ik denk niet dat hij (Nainggolan, nvdr) alleen hij is. Ik denk dat veel voetballers het doen”, vertelt Engels aan Sport/Voetbalmagazine. “Of er ook spelers van Club Brugge roken? Dat weet ik niet”, lacht de centrale verdediger. “Als ze het doen, zal het privé zijn. Hier of op stage zie ik het niet gebeuren.”

“Als je het nodig hebt om te roken en als je je daar goed bij voelt, dan moet je dat doen. En als de trainer zegt dat het niet mag, moet je proberen te verminderen of helemaal te stoppen. Zelf rookte ik alleszins nooit.”

Soms wat lui

“Op een familiefeestje stak ik wel al eens om te lachen een sigaar op, met een glas erbij, om de grote jan uit te hangen. Met Kerstmis, om de drie jaar een keer. Maar als dat voor jongens een deel van hun leven is, dan moeten ze dat maar doen zeker? Elke voetballer doet wel iets wat niet goed is. Dat is menselijk. Je kunt zo veel mogelijk voor je sport doen, maar wie is er perfect?”

“Wat mijn slechte gewoonte is? Als ik er één van mezelf moet noemen, dan is het dat ik soms wat te lui ben. Dat ik voor de training misschien iets meer moet doen. Oefeningen. Dat ik het soms eens laat schieten en wat verzorging neem of gewoon rustig op de fiets in de gym zit en met mijn telefoon bezig ben. Ik heb dat nodig”, besluit Engels.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws