Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Engels: “Hij is de beste transfer die Club al gedaan heeft”

Engels Hij is de beste transfer die Club al gedaan heeft

Bjorn Engels bewees afgelopen seizoen waarom Club Brugge hem tijdens zijn blessure zo hard gemist had. De leidinggevende figuur in de Blauw-Zwarte defensie was dan ook een cruciale pion in het binnenhalen van de veertiende landstitel. De 21-jarige verdediger kan haast niet wachten tot voetbalseizoen 2016-2017 écht van start gaat en blikt alvast met de nodige ambitie vooruit…

15 mei 2016. Engels wil per se aantreden in de kampioenenmatch tegen Anderlecht en blijkt achteraf zijn EK-kansen vergooid te hebben. Maar spijt, nee. Dat heeft de centrale verdediger niet. “Daarvoor was het titelfeest té mooi”, vertelt Engels aan HLN. “Ik heb een risico genomen door me te laten klaarstomen voor die titelmatch tegen Anderlecht. Ik zat immers met een scheurtje in de lies, opgelopen in de voorgaande match tegen AA Gent. Pijnlijk, zonder inspuiting ging het niet. Maar dat had ik er voor over. Ik wilde na de bekerwinst van 2015 immers geen tweede keer zo’n allesbepalende wedstrijd missen.”

“Of het dat waard was? Elke minuut!”, reageert de jonge verdediger zonder aarzelen. “Zowel tijdens als na de match. En dan met die open bus door Brugge de dag nadien. Dat kon niet lang genoeg duren. Ongelooflijk hoe iedereen ons maar bleef toejuichen. We werden aanzien als goden. En dan voel je je ook zo. Niet te beschrijven.”

Club versterkte zich afgelopen maandag met Tomas Pina, maar dat is volgens Engels niet de beste transfer van Blauw-Zwart. “Pina komt nu wel, maar ik denk dat Michel Preud’homme voorlopig de beste transfer is die Club al gedaan heeft. Iedereen ging ervan uit dat hij ging stoppen, maar ik ben heel blij dat Club hem nog heeft kunnen overtuigen. Hij is zo belangrijk voor de groep. Met hem kunnen we opnieuw kampioen spelen. Dat is absoluut een doel.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws