Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Dierckx over uitgebreid afscheid bij Club: “Hem zal ik het meest missen”

Dierckx over uitgebreide afscheid bij Club Hem zal ik het meest missen

Na acht jaar Club Brugge heeft Tuur Dierckx besloten om de deur in Jan Breydel achter zich dicht te trekken. De jonge flankaanvaller zag het niet langer zitten om te pendelen tussen basis, bank en tribune en koos uiteindelijk voor een avontuur bij Antwerp. Maar dat hij Blauw-Zwart zal missen, staat buiten kijf.

Dierckx kiest komend voetbaljaar resoluut voor speelgelegenheid en legde aanbiedingen van onder meer Standard, Lokeren en Zulte Waregem naast zich neer. “Standard was het meest concreet”, vertelt de Brugse publiekslieveling aan Het Nieuwsblad. “Dat deed een aanbod en ik ging in Luik ook een kijkje nemen op de club. Ik heb daar serieus over nagedacht, maar het leek me verstandiger om voor Antwerp te tekenen.”

“Dit was mijn eerste keuze. Een eigenzinnige, maar voor mij logische keuze. Bij Club maakte ik wel wat goals en liep ik in de kijker, maar ik heb de jongste twee seizoenen ook heel wat moeilijke momenten gekend. Ik vond het lastig om elke week te schipperen tussen basis, bank en tribune. Ik ben nu op een leeftijd gekomen waarop ik echt wil spelen. Bij Standard bestond de kans dat ik in dezelfde situatie zou terechtkomen. Daar was ik op dit moment niet naar op zoek.”

“Als je dan ziet hoeveel moeite Antwerp voor mij gedaan heeft en hoe graag ze mij erbij wilden, heeft dat me overtuigd om voor deze club te kiezen. Het is de bedoeling om met Antwerp volgend seizoen al in eerste klasse te spelen. Ik wil groeien met deze club. Gelukkig kon ik nog ruimschoots afscheid nemen van de ploegmaats en staf bij Club. Vooral met Boli Bolingoli was dat afscheid emotioneel. Met hem speelde ik toch al acht jaar samen. Wij trekken ook buiten het voetbal veel samen op.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws