Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Deze 5 redenen verklaren het falen van Leandro Pereira

Deze 5 redenen verklaren het falen van Leandro Pereira

Leandro Pereira streek in de zomer van 2015 in Jan Breydel neer, maar kan allesbehalve op een geslaagd seizoen terugblikken. De 25-jarige Braziliaan vond in 660 minuten voor Club Brugge immers geen enkele keer de weg naar doel. Met een uitleenbeurt aan ex-ploeg Palmeiras hoopt Blauw-Zwart dat de aanvaller zijn torinstinct terugvindt.

Het Braziliaanse Esporte UOL nam de situatie van Pereira onder de loep en ging na waarom hij tot dusver de mist inging bij Club. Het medium schuift daarbij 5 oorzaken naar voren. Eerst en vooral arriveerde de aanvaller met een fysieke achterstand in Brugge. Daarnaast miste hij de hele voorbereiding.

Tot overmaat van ramp geraakte hij geblesseerd en kampte hij geregeld met enkele kwaaltjes. Als vierde reden wordt de moeilijke communicatie aangehaald. Pereira is geen enkele vreemde taal machtig en de vertaling van de instructies door andere Braziliaanse spelers zou niet altijd even helder geweest zijn.

Tot slot voelde Pereira zich ook naast het veld nooit helemaal in zijn sas. Waar er in São Paulo op elk moment van de dag en nacht iets te beleven viel, was er in Brugge enkel in de weekends iets te doen. En dan lag de focus vanzelfsprekend op de match. De Belgische routine zorgde bij de spits al snel voor verveling en lag mede aan de basis voor zijn terugkeer naar Brazilië.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws