Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Daarom legt Club diverse miljoenenaanbiedingen vlotjes naast zich neer

Daarom legt Club diverse miljoenenaanbiedingen vlotjes naast zich neer

Club Brugge is niet van plan om na een boerenjaar onmiddellijk financieel te oogsten. Getuige daarvan zijn de vele aanbiedingen die Blauw-Zwart momenteel resoluut naast zich neerlegt. Het doel tijdens de huidige zomermercato is dan ook duidelijk: het samenhouden van de kampioenenploeg van afgelopen seizoen.

Twaalf miljoen euro voor José Izquierdo, zeven à acht miljoen euro voor Stefano Denswil… Club had zijn financiën een flinke boost kunnen geven als het was ingegaan op de miljoenenaanbiedingen van Hamburg en AS Monaco. En ook de geïnteresseerden in Bjorn Engels en Abdoulay Diaby werden op een ‘njet’ getrakteerd.

Waarom Club voet bij stuk houdt? Momenteel is het helemaal niet nodig om iemand te verkopen. Blauw-Zwart realiseerde met Mathew Ryan (Valencia) en Thomas Meunier (PSG) recent nog twee lucratieve transfers die samen 14 miljoen euro in het laatje brachten.

Sterke positie

Bovendien pakte Club afgelopen seizoen de landstitel en dus ook de bijhorende bonussen. De rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase van de Champions League levert nog eens 12 miljoen euro op. Het gevolg daarvan is dat Club momenteel in een sterke financiële positie zit en dus niet per se hoeft in te gaan op een riant bod.

Volgens Het Laatste Nieuws wil Club in voetbalseizoen 2016-2017 vooral op sportief vlak van zich laten spreken. Het verlengen van de landstitel en ook op Europees niveau sterk presteren zijn daarbij de doelstellingen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws