Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club strikte legende om wel heel opmerkelijke reden

Club Brugge krijgt volgend seizoen primeur

Club Brugge heeft in zijn geschiedenis heel wat topspitsen gehad, maar de allerbeste ooit was wellicht toch nog altijd Jean-Pierre Papin. De Franse goaltjesdief speelde in het seizoen 1985-1986 voor Club en lanceerde bij Blauw-Zwart een carrière die hem nog naar o.a. Olympique Marseille, AC Milan en Bayern München bracht.

In Het Nieuwsblad blikt de Gouden Bal van 1991 terug op zijn tussenstapje bij Club. “Ho maar, ik beschouw dat niet als een omweg. Brugge was mijn eigen keuze. Raoul Lambert, die me tien keer was komen scouten, beschouwde mij als zijn opvolger, een hele eer.”

Papin had overigens een uiterst opvallende reden om voor Club te kiezen. “Mijn vader en ik, dat botste vaak. Volgens hem was er nog nooit een Fransman geslaagd in België. Ca m’a piqué. (lacht) Om mijn vader dwars te zitten, ben ik naar Brugge vertrokken. Voilà.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws