Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club reageert op beschuldigingen in stadiondossier: “Onterecht”

Opnieuw positief nieuws over nieuwe stadion Club Brugge

Club Brugge werkt achter de schermen nog altijd hard om binnen afzienbare tijd een nieuw stadion aan de Blankenbergse Steenweg te doen verrijzen. Na enkele positieve berichten leek het dossier zaterdag op een nieuwe drempel te stoten.

In De Tijd werd Club er immers van beschuldigd illegale subsidies te krijgen voor zijn stadion. Op de officiële website komt Club nu echter met een duidelijke reactie op die beschuldigingen.

“Club Brugge neemt akte van het artikel in De Tijd waarin de projectontwikkelaars Novus en Bremhove het project met betrekking tot het nieuwe stadion van Club Brugge onterecht beschuldigen.

Club Brugge werkt al geruime tijd, steeds in alle openheid en transparantie, aan een nieuw stadionproject en dit omdat het oude stadion oud en versleten is en niet meer de juiste beleving kan bieden aan de noden van de supporters. Er zijn in heel dit proces drie belangrijke elementen:

1. Keuze van de locatie:

In het verleden werden de verschillende locaties in Brugge waar een nieuw stadion kan gebouwd worden door de overheid onderzocht. Na grondige analyse, precies met respect van het algemeen belang (impact op milieu, mobiliteit, etc), werd door de overheid de site aan de Blankenbergsesteenweg naar voor geschoven als mogelijke plaats.

2. Invulling van de bestemming:

Het is uiteraard de overheid zelf die, soeverein en na diepgaand en uiterst zorgvuldig onderzoek, bepaalt hoe de ruimte wordt ingepland met als belangrijkste criterium het algemeen belang. De eventuele grondverwervingen zijn een zaak tussen de overheden en de effectieve eigenaars van de gronden. Wij hebben het volste vertrouwen in de deskundigheid van de Vlaamse Overheid en de Stad Brugge en zijn er van overtuigd dat zij alle wetten en regels in alle toekomstige procedures correct zullen naleven.

3. Marktcomforme vergoeding

De verworven gronden door de stad Brugge zouden worden ter beschikking gesteld in de vorm van een erfpacht waarbij de Stad Brugge marktcomform zal vergoed worden.

Club Brugge vindt dat alle professionele voetbalclubs in staat moeten zijn om een stadion te bouwen op eigen kracht, in lijn met de noden van de club en zijn supporters. De plannen voor het nieuwe stadion van Club Brugge worden alsmaar concreter en de toekomst ziet er goed uit. We hebben een sterk en transparant dossier en hopen binnen vier jaar onze supporters te laten genieten van topvoetbal in een nieuwe kolkende voetbalarena.”


Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws