Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club gaat onderuit in potige oefenwedstrijd

Club gaat onderuit in potige oefenwedstrijd

Zaterdagavond stond er op zomerstage in het Nederlandse Garderen een interessante oefenpot tussen Club Brugge en PAOK Saloniki op het programma. De Griekse club eindigde afgelopen seizoen 4de, maar won de Play-Offs om de tweede plaats. Daardoor mag PAOK straks voorrondes spelen voor de Champions League-groepsfase. Club verloor de al bij al evenwichtige oefenpot met 2-0.

Michel Preud’homme begon aan de wedstrijd met deze 11 namen: Butelle – Cools, Simons, Denswil, De Bock – Claudemir, Vormer, Vanaken – Storm, Vossen en Izquierdo. Het openingskwartier was voor de Grieken, maar Pereryra schoot het openingsdoelpunt naast de kooi van Butelle. Daarna herstelde Blauw-Zwart het evenwicht via kansen voor onder meer Izquierdo en Vossen.

Op het half uur moest Storm noodgedwongen naar de kant. De flankaanvaller had eerder in de match al verzorging nodig en bleek na 10 minuten proberen toch niet meer verder te kunnen. Zo kreeg Engels zijn eerste minuten van het seizoen. Beide ploegen – Club via Simons – troffen in de eerste helft nog de paal, maar de brilscore bleef na 45 minuten op het bord staan.

Opstootje PAOK - Club Brugge

Voor aanvang van de tweede periode voerde Preud’homme twee wijzigingen door. Bruzzese nam de plaats in van Butelle, Wesley die van Izquierdo. PAOK kwam het gevaarlijkst uit de kleedkamer. De Grieken troffen rond het uur voor de tweede keer de paal. Even later was het opnieuw aan Club. Claudemir kapte zich goed vrij, maar zag zijn poging in extremis gered worden door doelman Glykos.

Na 70 minuten voetballen in een wedstrijd die goed op en neer ging, waren het de 500 aanwezige PAOK-fans die mochten vieren. Via een snedige counter was het Shakhov die de score opende. Toen de Grieken voor de tweede keer uitpakten met een gevaarlijke tackle, geraakten de gemoederen even verhit (zie bovenstaande foto’s).

Uiteindelijk was het Pelkas die met een knappe actie en dito schot voor de 2-0-eindstand tekende. In het slot mochten Trainees Touba (voor De Bock), Van Landschoot (voor Vanaken) en Vlietinck (voor Cools) de wedstrijd volmaken. Komende vrijdag speelt Club tegen Olympiakos.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws