Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge shirts 2016-2017

Club Brugge shirts 2016-2017

Voetbalseizoen 2016-2017 wordt hoe dan ook speciaal voor Club Brugge. Op zondag 13 november viert Blauw-Zwart immers zijn 125-jarig bestaan. Bovendien is Club als landskampioen rechtstreeks geplaatst voor de Champions League-groepsfase. Dat was al van 2006 geleden. Enfin, redenen genoeg om komend voetbaljaar in een speciaal retro shirt zonder blauw-zwarte strepen te spelen.

Het goudkleurige derde shirt, wat we gedurende de voorbereiding al uitvoerig te zien kregen, werd voorgesteld op 24 juni. Voor de thuis- en uitshirts was het wachten tot 12 juli. Komend seizoen krijgt de Brugse outfit ook twee leuke extra’s: een gouden Jupiler Pro League badge in de competitie en een Champions League badge voor de wedstrijden in het kampioenenbal.

Gouden Jupiler Pro League badge Champions League badge

Onderstaand alvast een eerste indruk van de Club Brugge shirts 2016-2017, rechtstreeks vanop de officiële persvoorstelling. Intussen aangevuld met foto’s en uitleg vanop de officiële website.

Club Brugge shirts 2016-2017 home shirt

“Het homeshirt vertoont voor het eerst sinds 1992 geen blauw-zwarte strepen. Het vlak blauw verwijst naar de succesvolle jaren ’70, met Europese finales en heel wat titels. De zwarte accenten aan de mouw en nek doen terugdenken aan de periode 1975-1978. Onder het blauwe shirt zullen zoals in de jaren ’70 en ’80 een zwarte broek en blauwe kousen prijken.”

Club Brugge shirts 2016-2017 uitshirt

“Bij uitwedstrijden gaat Club opnieuw in het wit spelen. Het maagdelijk wit is een kleur die heel vaak voorkomt in de geschiedenis van Club, en dateert al van zo vroeg als 1932. Opvallend is de schuine rode streep, een verwijzing naar zowel de eerste shirts van Club als naar het stadswapen van Brugge. Een blauwe broek en dito kousen maken de verwijzing compleet.”

Club Brugge logo 2016-2017

“Je zag het waarschijnlijk al vaak passeren. Sinds de start van de voorbereiding speelt Club met een uniek logo op de borst. Het reeds goed ingeburgerde embleem kreeg ter ere van het 125-jarig bestaan van Club Brugge een lichte make-over. Bekijk hier alle aspecten van ons logo.”

Club Brugge shirts home en away 2016-2017

Club Brugge shirts

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws